Skip to Content Skip to Search Go to Top Navigation Go to Side Menu


That we originate from diamonds


Thursday, October 29, 2009
How science looks at the universe today...

How science looks at the universe today...

Sinds het ontstaan van ons mensen hebben wij de behoefte om een verklaring te vinden voor alles dat om ons heen gebeurd; voor waar wij en de wereld vandaan komen en waarom in deze hoedanigheid.
Deze drang om alles te ordenen en enige controle te krijgen over de choatische levendige wereld heeft geleidt tot vele romantische verhalen.

Vaak zijn de personages in deze verhalen almachtige goden en godinnen wiens vetes, liefde, verdriet, frustraties en eigenlijk menselijkheid bepalen hoe het er aan toe gaat in de wereld. Al gelang de situatie maakt dit de mensheid onderdanig, devotisch, woedend, machteloos of doodsbang. Vast staat dat de relatie met deze oppermacht zij het zeus, god of het universum ontzettend diep gaat en als van levensbelang voelt.
Vaak wordt deze manier van omgaan met ons bestaan toegeschreven aan onwetendheid. De onwetendheid maakte echter plaats voor veel wetenschappelijk verkregen kennis wat de meeste verhalen onaannemelijk maakt. Misschien hebben de mensen ook nooit echt gelooft dat bijvoorbeel de wereld voorbeweegt op de rug van een schildpad, als is dit een gevaarlijk statement, maar zagen zij vooral  het gote belang van het vertellen van verhalen. Verhalen die spelen met de vragen van het leven en de behoefte om te weten hoe alles in elkaar zit te verzadigen.
De komende beschrijving van hoe de wereld is ontstaan is een samenstelling van verhalen van volken van over de hele wereld. Heilige verhalen die mede door de wetenschap en globalisering voor vele te niet gedaan zijn; mythes. Mij is duidelijke geworden dat veel mythes het idee van hoe de wereld is ontstaan bij het juiste eind hadden volgens hedendaagse standaard. Zo word er bij voorbeeld  gepraat over een olievlek, een massa latente energie en over een chaos. Dit symboliseerde denk ik precies hetzelfde als dat wat vooraf ging aan de nu gangbare theorie over de oerknal.

read_more_on_myths

Leave a Reply


You must be logged in to post a comment.


Log in
subscribe