Skip to Content Skip to Search Go to Top Navigation Go to Side Menu


I-dentity


Monday, November 26, 2018

Ik snap een hele boel niet en mensen snappen het niet als ik zeg dat ik een hele boel niet snap. Ik bedoel er ook niet mee dat ik het serieus niet snap; eigenlijk bedoel ik dat ik een vreselijk verward en chaotisch persoon ben en dat ik mij nooit ooit goed kan focussen op iets. Dat heeft natuurlijk heerlijk geholpen bij het uitzoeken van een boekje omdat wij een boek moesten uitkiezen vanuit ons innerlijke gevoel. En mijn innerlijke gevoel en innerlijk leven schreeuwt; kies op kleur liefje. Dat deed ik ook. Dit was een eitje voor mij; aangezien ik altijd een boek uitzoek doormiddel van de kaft en letterlijk bijna nooit een boek met een lelijke kaft koop. Dus ging ik maar met de meest hippe kleur van 2018; roze, want ik volg de trend en ik vind het genieten. Ik greep met mijn zweterige knuisjes naar het lekkere boekje en voelde meteen dat het asmr voor mijn hand was. Sommige boeken die kan je zo verrukkelijk bewegen en dan maken ze ook een vol-boek geluid; waar ik persoonlijk uren naar kan luisteren. Flexibel en sexy. Gadver nee een boek sexy noemen is echt iets waar mensen voor opgepakt moeten worden. In ieder geval pakte ik het boek op en liep ik er een paar jaren mee rond terwijl ik verder opzoek ging. Boek na boek na boek na boek na boek na boek en ik bleef met dat ene boek ‘wat eigenlijk een van mijn eerste keuzes was’ rond paraderen. Het boek was ondertussen mijn lichaamstempratuur geworden en zodra ik dat opmerkten bedacht ik; lol, deze wordt ‘em bitches. Hij werd het dus. Natuuuuuurlijk ging ik erin bladeren; om precies te zijn heb ik het hele boek bekeken op weg naar mijn huis; ong 1;30 min; omdat het een easy read was, daar mee bedoel ik: Geen tekst en alleen maar plaatjes en ik vond hét echt leuk, nul spijt van mijn keuzen want het boek is van i-D; een magazine over identiteit en vooral identiteit onder jonge mensen. Ik moet nu wel een klein beetje uitleggen wat de inhoud is om te kunnen uitleggen waarom ik het leuk vind. Het is een boek met de tijdlijn van i-D van tachtiger jaren tot en met 2000. Elke bladzijde is de voorkant van i-D of iets typerend van die tijd met een toepasselijke quote van een persoon die in die tijd beroemd was. Nu kom ik op waarom ik het leuk vind; Ik hou van tijdlijnen, verschillen tussen ideeën van de tijd bekijken, mensen kijken en ik hou enorm enorm van verschillende soorten stijlen bekijken en gewoon een beetje plaatjes loeren. Daarbij kwam ook dat mijn favoriete actrice die groot was in de jaren 80 door de film Betty Blue er ook in zat en daarmee was het voor mij eigenlijk al priem. Kortom; geen spijt van mijn keuzen, geen spijt at all. Groetjos Minnon.

gerrit rietveld academie library : catalog no. 754.5-jon-1

Leave a Reply


You must be logged in to post a comment.


Log in
subscribe