Skip to Content Skip to Search Go to Top Navigation Go to Side Menu


Paperback


Tuesday, March 24, 2009

In een rij boeken zal dit boek niet direct opvallen, maar toch viel mijn oog erop. Juist de bruine kaft die aan karton doet denken wekte mijn interesse. Het geeft het boek een natuurlijke uitstraling en sluit daarom goed aan op de inhoud van het boek. Ook het formaat spreekt mij aan, het ligt lekker in de hand; niet te groot maar toch een redelijk dik boek. Ik wist niet direct de betekenis van het woord ‘dwellings’ en om daar achter te komen begon ik door het boek te bladeren. Het bevat afbeeldingen van hoe mensen over de hele wereld hun eigen huizen bouwen. Het is ongelovelijk hoeveel verschillende manieren van bouwen zijn ontstaan door verschillen in klimaat en cultuur. Indrukwekkende constructies worden weergegeven in tekeningen en de teksten bij de afbeeldingen geven snel informatie zodat je er makkelijk doorheen kunt bladeren zonder perse meteen de hele tekst te lezen. Ik bleef geboeid tot ik het hele boek bladzijde voor bladzijde had door gebladerd.

cat. no. 710.9

keyword: culture

Leave a Reply


You must be logged in to post a comment.


Log in
subscribe